IMG-1114.jpg
 
SEURAN SÄÄNNÖT JA SALIETIKETTI
Taekwondossa noudatetaan lajille ominaista ja tärkeää salietikettiä. Harjoittelussa ja käyttäytymisessä noudatetaan taekwondon kuutta mudo-ohjetta.
 
 
Mudo-ohjeet
 
KÄYTÖS
KUNNIOITUS
UHRAUTUVUUS
KÄRSIVÄLLISYYS
VAATIMATTOMUUS
MIELEN JA KEHON PUHTAUS
 
 
 
  
S Ä Ä N N Ö T
 
1. Tule ajoissa.
2. Tule terveenä.
3. Huolehdi hygieniasta
 
 - Pese kädet ennen ja jälkeen harjoitusten lämpimällä vedellä sekä saippualla. Mahdollisuus käydä suihkussa.
 
4. Pyri noudattamaan mudo-ohjeita harjoituksissa.
5. Kuuntele ja kunnioita valmentajaa. Seuraa annettuja ohjeita. 
6. Älä häiritse harjoituksia, kunnioita muita.
7. Harjoituksiin tullessasi, jätä kotiin tai ota pois kellot ja korut.
 
 
ENNEN HARJOITUKSIA
 
Seuramme käyttää sähköistä MyClub palvelua. Seuramme jäsenet ilmoittavat tätä kautta ovatko tulossa vai eivät. MUISTA ilmoittaa tämä jotta valmentaja tietää kuinka monta on tulossa. Tämä vaikuttaa harjoitusten sisällön suunnitteluun. Lisäksi osallistuaksesi vyökokeisiin, tämä rekisteröi harjoituskäyntisi josta saamme yhteenvedon aktiivisuudestasi. Saavu harjoitussalille ajoissa ja odota oman vuorosi alkua. Älä kurki saliin ja näin häiritse toisten harjoitusvuoroa.
 
PUE HARJOITUSPUKU, OLE VALMIS
 
Valmistaudu harjoituksiin pukemalla dobok (taekwondo puku) tai muuten varustautumalla lajiharjoituksiin soveltuvalla (jos olet aloittanut lajin tai unohtanut puvun kotiin) sisäliikuntavarustuksella (tarvittaessa kysy valmentajalta). Lajiharjoituksissa käytetään pääsääntöisesti lajipukua (dobok) ja riviin mennään vyöjärjestelmän mukaisesti, mikäli unohdat dobokkisi, menet aloittelijoiden päähän. Harjoitteluturvallisuuden vuoksi KAIKKI KELLOT JA KORUT otetaan pois ENNEN harjoituksen alkua. Mikäli lävistyksesi tms on sellainen, että poisotto hankalaa, teippaa tai peitä se esimerkiksi laastarilla. Kysy mahdollisuudesta käyttää urheilukelloa. Jotta ne eivät menisi hukkaan, jätä ne kotiin. Seura ei vastaa kadonneista varusteista. Harjoituksissa korusi tms voivat rikkoutua tai vahingoittaa sinua tai muita, noudata ohjetta ja huolehdi kanssamme harjoitusturvallisuudesta.
  
MENTÄESSÄ SALIIN
 
Lajitapojen mukaisesti kumarramme saliin (dojang) mentäessä ja poistuessa. 
 
JOS MYÖHÄSTYT
 
Mikäli saavut myöhässä, ulko-ovet saattavat olla lukossa. Mikäli tulet myöhässä sisään harjoitussaliin ja harjoitus on käynnissä, älä keskeytä valmennusta tai häiritse harjoituksia vaan ODOTA kunnes valmentaja huomaa sinut. Valmentaja antaa sinulle luvan osallistua ja ohjeistaa sinulle harjoitteen sekä paikkasi.
  
HARJOITUKSISSA
   
Annamme jokaiselle harjoittelijalle harjoittelurauhan. Emme käytöksellämme häiritse toisten harjoittelemista tai ryhmiin jaossa puutu ryhmä- tai parijakoon. Emme sanoin tai käytöksellämme vaan annamme kaikille harjoittelurauhan ja mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen kehittymiseen. Mikäli jostakin syystä sinun pitää keskeyttää mene ensin valmentajan luokse ja kerro miksi. Juomatauot pidetään yhteisesti valmentajan ohjeistamana.
  
Kunnioitamme valmentajia ja apuohjaajia emmekä keskeytä valmentajaa, kuuntelemme annetut ohjeet.